26.12.2023. 18:08
0
Pogodak Ahmedhodžića u porazu Sheffielda, nova pobjeda odličnog Bournemoutha
Bournemouth koji u posljednje vrijeme igra zaista sjajno ostvario je novu pobjedu, ovaj put na domaćem terenu.

Oni su dočekali Fulham, te su na kraju ostvarili pobjedu od 3:0, a ona je prema prikazanom na terenu bila sasvim zaslužena.

Prvi gol postigli su domaći u 44. minuti preko Kluiverta, a pobjedu Bournemoutha potvrdio je Solanke sa bijele tačke u 62. minuti. Do kraja je viđen i treći gol, a strijelac je duboko u sudijskoj nadoknadi bio Sinisterra.

Fenomenalnu utakmicu odigrali su Sheffield United i Luton, a pobjedu od 3:2 na kraju su ostvarili gosti.

Ahmedhodžić koji je bio kapiten svoje ekipe na večerašnjoj utakmici bio je u nevjerici u 17. minuti zbog načina na koji je njegova ekipa primila gol.

Naime, veliku grešku napravio je golman gostujuće ekipe, te je na kraju Luton stigao do vodstva preko Doughtyja.

Do poravnanja domaći stižu u 61. minuti preko McBurniea, a nakon tog gola dobili su "krila" i nastavili sa sjajnom igrom.

Preokret je viđen u 69. minuti kada je Ahmedhodžić postigao gol za vodstvo svoje ekipe. Reprezentativcu Bosne i Hercegovine bio je to prvi gol u Premiershipu.

Sve je izgledalo sjajno za domaće do 77. minute, a onda su kola krenula nizbrdo. Prvo je Robinson matirao svog golmana i donio poravnanje gostima.

Četiri minute kasnije novi šok za domaće. Ponovo autogol postižu domaći, a ovaj put svog golmana matirao je Slimane.

Ono što su svi odmah primjetili jeste reakcija Ahmedhodžića kod trećeg gola koji je "otišao po ćevape", a to je olakšalo gostima da postignu gol.


Na kraju je Luton slavio pobjedu od 3:2 na ovom susretu i tako došao do važna tri boda.

Standings provided by Sofascore


(Ajdin B.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.