23.12.2023. 17:05
0
Rebbeca Welch ušla u historiju Premijer lige
FOTO: screenshot/x
Rebecca Welch je postala prva žena koja je sudila utakmicu u prestižnoj Premier ligi u Engleskoj, i to između Fulhama i Burnleya.

Welch je 2021. postala prva žena koja je vodila nogometnu utakmicu u nekoj od engleskih profesionalnih liga, utakmmicu Port Valea i Harrogate Towna u "Diwision Two". Zatim je vodila utakmice u Championshipu i FA kupu, a sada je u 41. godini života dobila priliku i u elitnom razredu engleskog nogometa.

Suđenjem se počela baviti 2010. godine, a sve do 2019. je radila posao administratorice u Državnoj zdravstvenoj službi (NHS) kada se maksimalno okrenula suđenju.

-  Uzbuđen sam što vidim Rebeccu Welch kao prvu sutkinju u Premier ligi, kazao je za Sky Sports Howard Webb, prvi čovjek sudačke organizacije.

- Ovo pokazuje da naš put funkcionira, dodao je on.

(Aldin B.)

Engleska
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.