23.1.2024. 22:49
1
Turski novinar žestoko kritikovao Džeku: Spor je, ne bi imao mjesto da igra u Galati
Mediji u Turskoj danas se takmiče u tome ko će donijeti neke nove detalje o novom sukobu između Edina Džeke i trenera Fenerbahčea, Ismaila Kartala.

Iako je kapiten bh. reprezentacije i turskog giganta rekao kako njegova gestikulacija prilikom izlaska sa terena nije bila namijenjena za Kartala, nego za četvrtog sudiju koji je kasno pokazao njegov broj prilikom izmjene, to se, očigledno, nije dopalo ni samom Kartalu, koji e, navodno, već rekao Batshuayiju da će igrati u narednom periodu umjesto prvog golgetera turske Superlige.

Turski novinar Sinan Engin kritikovao je kapitena fudbalske reprezentacije BiH i Fenerbahčea Edina Džeku.

On je naveo kako je "Džeko prespor i da ne bi mogao igrati u Galatasarayju". Engin tvrdi da je Mauro Icardi mnogo bolji napadač od "Dijamanta".

- U Fenerbahčeu je cijela igra bazirana na Džeki i podređena njemu. Tim igra za njega, a to nije slučaj s Ikardijem u Galati. Pogledajte, sada je Zaha donio pobjedu Galati na derbiju protiv Trabzona. Ima li Džeko takvu alternativu? Džeko ne može igrati u Galatasarayju. Spor je. Oni igraju u visokom ritmu, a Fener je u tome loš. Pogledajte Galatasaray, oni mogu pobijediti čak i bez Ikardija - rekao je Engin.

Što se našeg Edina Džeke tiče, on je prvi strijelac prvenstva sa 16 golova, ima četiri više od Maura Icardija. 

(Sead M.)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.