2.2.2024. 19:40
0
Džeko nije zabio gol već četiri utakmice, Kartal pronašao način kako da pomogne bh. kapitenu
Kapiten fudbalske reprezentacije BiH i trenutno najbolji golgeter turske Superlige, Edin Džeko, nije dao gol na posljednje četiri utakmice za Fenerbahče, a turski mediji pišu kako je trener Ismail Kartal povukao potez kako bi mu pomogao.

Iako se nije upisivao u strijelce, Džeko je bio jako bitna karika u igri Fenera. Stvarao je prostor saigračima i proigravao ih, što je i sam Kartal isticao na konferencijama za medije, prenosi Avaz pisanje turskih medija.

Kako piše turski "Sporx", Kartal je imao zanimljivu molbu za Džeku i saigrače uoči sutrašnje utakmice protiv Antalyaspora.

Kartal je navodno Džeku da ne stvara prostor za saigrače, te je zamolio igrače Fenera da šalju što više lopti Edinu kako bi postigao gol, objavio je "Sporx".

Podsjećanja radi, Džeko je trenutno prvi strijelac turske Superlige, dok je Haris Hajradinović iz Kasimpaše najbolji asistent lige.

(Sead M.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.