2.3.2024. 16:37
0
Novi pogodak Dala Varešanovića u pobjedi Rizespora
Ekipa Rizespora nastavlja s odličnom igrama ove sezone u prvenstvu Turske, a u tom stilu nastavili su i u 28. kolu, gdje su na domaćem terenu savladali Kayserispor rezultatom 3:0.

U sjajnoj formi je i bh. reprezentativac Dal Varešanović koji je danas ponovo bio strijelac za Rizespor.

Varešanović je mrežu gostiju pogodio u 90. minuti za 3:0 i ovjerio pobjedu Rizespora. To je bio lijep prodor i još bolji udarac.


Prije Varešanovića za domaćine su pogađali Shelvey u 62. i Zeqiri u 81. minuti susreta i tako Rizespor doveli blizu pozicija koje vode u Evropu.

Rizespor je trenutno na šestoj poziciji sa 39 bodova, bod manje od Kasimpase i sedam manje od Trabzonspora i Besiktasa.

Kayserispor je u zlatnoj sredini na desetom mjestu sa 35 osvojenih bodova, ali ranije su im oduzeta tri boda zbog adminsitrativnih nepravilnosti.

U narednom kolu Rizespor ide na teško gostovanje kod ekipe Galatasaray koja se sa Fenerbahceom bori za titulu prvaka Turske.

Što se tiče Varešanovića on je ove sezone postigao devet golova, upisao dvije asistencije i najbolji je fudbaler Rizespora.

Tursko prvenstvo je ove godine itekako zanimljivo jer će do samog kraja biti borbe i za titulu, Evropu, ali i opstanak u društvu najboljih.

(Ajdin B.)

 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.