12.3.2024. 11:13
0
Rožman pred Borac: Oni su puni samopouzdanja, mi im želimo stati na put
Fudbalski klub Sarajeva nalazi se u velikim problemima.

Tim Simona Rožmana već sedam mečeva ne zna za trijumf, a priliku za spas sezone imat će u Kupu Bosne i Hercegovine gdje se sutra sastaju sa ekipom Borca.

Sarajevo iz Banjaluke od prije 15 dana nosi rezultat 0:0 i imaju priliku plasirati se u polufinale. Ovaj meč najavio je strateg tima sa Koševa Simon Rožman.

“Nakon prvenstvenog kola već se zna da je u prvenstvu odlučen prvak. Borac će sigurno biti prvak, a u Kupu im mi možemo stati na put. Znamo svi jedni o drugima, a jedini smo u ligi koje oni nisu dobili. Tri puta je bilo neriješeno, nadam se velikoj podršci navijača i to može biti presudno. Bit će neizvjesno. Imamo tri sitnice oko igrače, pa ćemo danas odlučiti ko počinje. Imamo strategiju, vjerujemo u tim, a zbog igrača mi je žao što nismo nagrađeni rezultatom protiv Igmana. Sadržaj je bio dobar. Nekada pobijedi fudbal, a nekad druge stvari”, rekao je trener Bordo tima.

Ipak, pozitivno je što je Sarajevo i dalje u igri za Evropu, a u Kupu imaju priliku dokopati se trofeja.

“Idemo svaku utakmicu u glavu odigrati. Nema kalkulacija. Na dva fronta želimo napraviti bolje nego što smo do sada. Sada sam pogledao sve utakmice, u cijelom prvenstvu i sve je u pet posto. Protiv Igmana je sve moglo lako otići u drugom smjeru. Imali smo energiju, mnogo šansi… Borac je pun samopouzdanja”, istakao je Rožman.

Ističe kako je gledao meč Borca protiv Zrinjskog proteklog vikenda.

“Disciplinovani su. Imaju samopouzdanje u odbrani, pa dobru tranziciju. Lukić je “target man” te Kvržić koji je lider ekipe”, jasan je Rožman.

Meč ovih timova igra se sutra od 17 sati i 30 minuta.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.