16.3.2024. 15:43
0
Fudbalski savez BiH kaznio premijerligaše: Evo ko je najgore prošao
FOTO: N1
Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine je na sjednicama održanima 20. februara i 5. marta na osnovu prijava Komiteta za takmičenje kaznila klubove i pojedince u ukupnom iznosu od 42.000 KM.

Tako će Željezničar i Borac u kasu FSBiH uplatiti po 12.000 KM. Timu s Grbavice je izrečena novčana kazna zbog slabe organizacije utakmice protiv Sarajeva na Grbavici i upotrebe pirotehničkih sredstava, upotrebe lasera, bacanja predmeta u ograđeni dio terena.

Zbog istih prekršaja je kažnjen Borac s 10.000 KM koji je imao propuste u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa BiH protiv Sarajeva.

Dodatnih 2.000 će Borac uplatiti zbog upotrebe pirotehnike na meču protiv GOŠK-a.

Kažnjeni su još Velež (4.500) zbog pirotehnike na duelima s Posušjem i Borcem.

Zbog istog prekršaja kažnjen je i Zrinjski (4.000), a trener Plemića Željko Petrović "lakši" je za 1.000 KM zbog isključenja protiv Sloge.

Dobojlije su kažnjene s 2.000 Km zbog slabe organizacije, a istu kaznu dobio je i službeni predstavnik kluba Zlatko Maksimović koji je bio isključen protiv Zrinjskog. 

Još je kažnjen Široki Brijeg zbog pirotehnike na meču s Igmanom (2.500) i Sarajevo (2.000) zbog identičnog prekršaja u duelu protiv Zvijezde 09.

(Erna H.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.