14.5.2024. 10:45
0
U paketu i Senijad Ibričić: Ko će sve sa Simonom Rožmanom napustiti FK Sarajevo?
Do kraja sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ostala su još dva kola.

Sarajevo je osiguralo plasman u Evropu (pretkolo UEFA Konferencijske lige), ali će prema najavama iz Slovenije uslijediti remont stručnog štaba.

Simon Rožman, slovenski trener, prema pisanju portala Plenetnogomet.si, nakon posljednje dvije ovosezonske utakmice napustit će Koševo. Isti izvor navodi da to neće biti jedini odlazak iz stručnog štaba Bordo tima.

- Nije Simon Rožman jedini koji će se, kako saznajemo, oprostiti od stadiona Koševo. Zajedno s njim otići će i njegove kolege: Denis Mešanović i Luka Gobec, koji obavljaju dužnost pomoćnih trenera, te Bojan Jorgačević, koji radi s golmanima. Sva trojica stigli su u Sarajevo zajedno sa Rožmanom iz Domžala - piše Planetnogomet dodavši:

- Ali ni to nije sve. Završetkom sezone svoje stvari spakovat će i Senijad Ibričić, sportski direktor Sarajeva, koji je također stigao iz Domžala. Ibričić je ionako trenutno suspendovan, zbog nedoličnog ponašanja, a na posao bi se mogao vratiti tek krajem oktobra! Sarajevo neće čekati do tada, a osim novog trenera, na ljeto će tražiti i novog sportskog direktora - navodi se u tekstu.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.