7.6.2024. 15:07
0
Gareth Southgate objavio konačan spisak, ovo su Englezi koji putuju na Euro
Dugogodišnji i aktuelni selektor engleske fudbalske selekcije, Gareth Southgate, objavio je spisak fudbalera koji putuju na Euro u Njemačkoj, a koji počinje za sedam dana.

Posljednjih dana na iznenađenje mnogih otpisana je zvijezda Tottenhama, James Maddison, a sada je došla na red i zvijezda Man. Cityja, Jack Grealish.

Engleski mediji navode da je Grealish bio "zapanjen i uzrujan", te da velika svađa nije izbila samo zbog toga što se Euro približio. Navodno se oprostio na profesionalan način, poželjevši saigračima puno sreće na Euru, gdje će Engleska biti u grupi C s Danskom, Srbijom i Slovenijom.

Spisak Engleske za EP:

Golmani: Jordan Pickford, Aaron Ramsdale, Dean Henderson.

Defanzivci: Kyle Walker, John Stones, Luke Shaw, Jarrad Branthwaite, Joe Gomez, Marc Guehi, Kieran Trippier, Ezri Konsa, Lewis Dunk.

Vezni igrači: Declan Rice, Kobbie Mainoo, Adam Wharton, Conor Gallagher, Trent Alexander-Arnold.

Napadači: Harry Kane, Ollie Watkins, Ivan Toney, Jarrod Bowen, Bukayo Saka, Anthony Gordon, Cole Palmer, Jude Bellingham, Phil Foden, Eberechi Eze.

(Sead M.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.