16.7.2024. 12:14
0
Gareth Southgate više nije selektor Engleske
FOTO: Screenshot/x
Nakon što je fudbalska reprezentacija Engleske poražena u finalu Evropskog prvenstva u Njemačkoj, jedno od pitanja koje je zanimalo najveći dio javnosti bila je sudbina Garetha Southageta na klupi Engleza.

Sve dileme su sada riješene. Fudbalski savez Engleske objavio je kako Southgate napušta selektorsku funkciju.

"Nakon 102 utakmice i gotovo osam godina na čelu, Gareth Southgate objavio će napustiti svoju ulogu selektor", stoji u objavi FA.

Southgate je poručio:

"Kao ponosnom Englezu, bila mi je čast života igrati za Englesku i voditi Englesku. Značilo mi je sve i dao sam sve od sebe. Ali vrijeme je za promjene i za novo poglavlje. Nedjeljno finale u Berlinu protiv Španije bila je moja posljednja utakmica kao selektora Engleske", naveo je, između ostalog, Southgate.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.