16.6.2024. 22:22
0
Kek nakon remija s Danskom: Malo smo ispali naivni, ali kada su moji igrači vidjeli da mogu, počeli su igrati
Slovenija i Danska odigrale su 1-1 u prvom kolu Evropskog prvenstva, a ishodom i igrom svoje ekipe zadovoljan je bio selektor Slovenije Matjaž Kek.

"Bila su to dva vrlo različita poluvremena i mislim da je rezultat fer. Pokazali smo im previše respekta u prvom poluvremenu, a onda smo se toga uspjeli osloboditi u drugoj trećini i naša je igra izgledala dosta bolje. Momci su se vratili puni vjere u sebe. Mogu im samo čestitati. Igrali smo protiv vrlo dobre momčadi, ali mislim da smo ispali naivni kod primljenog gola. Mnogi moji igrači nikada nisu igrali tako veliko takmičenje. Kad su vidjeli da mogu, počeli su igrati. Mislim da ćemo iz ovoga naučiti. Kad ova ekipa bude igrala svoj drugi ili treći veliki turnir, bit će mnogo jača od samog početka. Kad ti navijači ovako pomognu, kad vidiš toliko nasmijanih lica kroz dan, kad ti čak i protivnički navijači iskazuju poštovanje, čini me sretnim što sam dio ovog spektakla", rekao je Kek.

Sloveniji je bod donio bivši igrač Osijeka Erik Janža, koji je sjao od zadovoljstva.

"Znali smo da će ovo biti teška utakmica. Imali smo problema u prvom poluvremenu, ali smo se kasnije uspjeli skupiti i izboriti bod. Kad je lopta došla do mene, samo sam zatvorio oči i udario sam svom snagom. Uskoro nas čeka još jedna teška utakmica, ali sad imamo otvoren put", zaključio je.

Slovenija u idućem kolu igra protiv Srbije 20. juna, a Danska protiv Engleske istog dana.

(Ajdin B.)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.