20.6.2024. 16:54
0
Slovenija ispustila pobjedu: Jović golom u nadoknadi vremena ostavio Srbiju u životu na Euru
FOTO: Screenshot/x/@euro2024
Fudbalske reprezentacije Slovenije i Srbije remizirale su u okviru 2. kola Evropskog prvenstva, odigravši remi 1:1.

Iako se mreža zatresla samo jednom, na ovoj utakmici smo mogli vidjeli nekoliko golova s obzirom na veliki broj šansi, prenose Vijesti.ba.

Početak meča u potpunosti je pripao Slovencima koji su imali nekoliko prilika, ali je Rajković u nekoliko navrata spasio gol Orlova.

Mlakar nije bio dovoljno precizan, a najbolju šansu za Sloveniju nije iskoristio Elšnik koji je u 38. minuti pogodio stativu.

Do kraja prvog dijela Srbija se malo probudila i zaprijetila preko Mitrovića, koji sa par metara šutira u Oblaka.

I početkom nastavka napadač Srbije je bio u velikoj prilici, no ni sada je nije iskoristio.

Nakon toga je tempo igre malo opao, a onda su Slovenci poveli. Gaćinović je izgubio loptu, Slovenci su istrčali kontru četiri na pet, nijedan igrač Srbije se više nije vratio u odbranu, uslijedio je centaršut na drugu stativu, gdje je Karničnik lagano pogodio mrežu.

Samo dvije minute kasnije još veći šok za Srbe, pošto je Mitrović sa peterca pogodio samo prečku!

Do kraja se Srbija napadala i uspjela je u 95. minuti da se spasi poraza. Jović je u 95. minuti pogodio nakon kornera za veliko slavlje navijača svoje selekcije.

U posljednjem kolu Srbija igra sa Danskom, a Slovenija sa Engleskom.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.