17.6.2024. 13:26
0
Zekić predstavljen u FK Sarajevo: "Idemo raditi, znam da je ovo klub koji ima težinu"
FK Sarajevo imenovao je novog trenera, a ekipu će od naredne sezone sa klupe predvoditi Zoran Zekić. Ugovor je potpisan na 2+1 godinu, a u stručnom štabu će mu se pridružiti Želimir Mešnjak (pomoćni trener), Mario Kuić (pomoćni trener) i Marko Matijević (kondicioni trener).

U prostorijama FK Sarajevo salonu "Svetozar Vujović", danas je održana press konferencija na kojoj je Zekić i zvanično predstavljen medijima.

Medijima su se ispred FK Sarajevo obratili direktor Matthias Leterm i novi trener tima sa Koševa, Zoran Zekić.

Uvodnu riječ je imao v.d. direktor, Matthias Letterm.

"Kratko sam tu. Prošlo je tri sedmice od posljednje utakmice i mnogo se toga desilo. Simon Rožman i njegov stručni štab nisu nastavili saradnji, mi im želimo sreću. Odmah smo razgovarali sa gospodinom Zekićem i mislim da može puno doprinijeti našm klub. Želim poželiti dobrodošlicu novom treneru gospodinu Zekiću u klub. Radit ćemo maksimalno u novoj sezoni", rekao je Latterm.

Nakon toga se obratio novi trener Zoran Zekić.

"Stvari su se brzo odvijale, znamo da nemamo puno vremena. Prva evropska utakmica je za tri sedmice. Matthias je više upoznat sa igračkim kadrom. Što se tiče dovođenja igrača isključivo će to obavljati naš direktor. Ja sam rekao koji profili igrača trebaju", rekao je Zekić i dodao:

"Želim se fokusirati na svoj dio posla, obavio sam razgovor i sa direktorom akademije, zahvalio bih se svima. Svjestan sam težine kluba, svjestan sam da će biti teških trenutaka. Bit ćemo motivirani svaku utakmicu. Za neke stvari treba malo više vremena."

"Ja ću se fokusirati na trenutni roster, danas imamo prvi trening, objasnit ćemo igračima na koji način ćemo igrati. Kako sam ja radio dosad, vodio sam dosta klubova koji su igrali evropske utakmice. Daj Bože da što više trajemo u Evropi, ali ne smijemo patiti u prvenstvu."

Zekić je nastavio o igračima, neki su i na posudbi.

"Imamo obavezu da se predstavimo što bolje u Evropi. Pratio sam dosta bh. ligu, imam dosta informacija. Moramo raditi pametno. Neki igrači su vraćeni, neke smo igrače pridružili iz akademije. Ima puno stvari za rješavanje. Pravrovremeno ćete biti obaviješteni o svemu. Razgovarao sam sa Jakirovićem, Rendulićem, ali moram to sam osjetiti."

O ambicijama u WWin ligi?

"Ne treba bježati od bilo čega, treba raditi i sve pokazati na terenu. Sarajevo treba imati najveće ambicije. U Sheriffu sam već imao pritisak titule. Znam da su ovdje navijači nezadovoljni, a mi se potajno nadamo da možemo do titule. Ali, hajmo raditi, svjestan sam svega, ima puno zamki, liga je dosta zeznuta. Spreman sam na to da će biti i kritika". 

O protivnicima u Evropi je kazao da nema nekih želja. 

"Nažalost, bh. klubovi nisu imali neke zapažene rezultate. Ima tu dosta zeznutih ekipa, ali hajmo sad da ovu sedmicu odradimo hladne glave pa ćemo vidjeti kada dobijemo ime protivnika", rekao je Zekić, prenosi Sportsport.ba.

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.