19.6.2024. 22:59
0
Škotska i Švicarska podijelili bodove: Švicarci na korak od osmine finala
FOTO: screenshot/x/@euro2024
U posljednjoj utakmici drugog kola grupe A, Švicarska i Škotska su u Koelnu remizirali odigravši 1:1.

Oba gola viđena su u relativno ranoj fazi utakmice. Igrao se 13. minut kada je McTominay nakon odličnog kontranapada pogodio za vodstvo Škotske od 1:0 i to nakon asistencije McGregora, prenose Vijesti.ba.

Tačno 13 minuta kasnije, najljepši trenutak utakmice. Nakon jedne greške škotske odbrane, lopta dolazi do Shaqirija koji majstorski sa distance zabija za poravnanje.

U 33. minuti Ndoye je pogodio za Švicarsku, ali je nakon asistencije VAR-a gol poništen zbog ofsajda.

Švicarskoj je zbog ofsajda poništen još jedan gol i to u 83. minuti, kada je Embolo lijepo pogodio. Na njegovu žalost, golu je prethodila nedozvoljena pozicija.

Na kraju su obje ekipe osvojile po bod, a on znači da je Švicarska praktično osigurala prolaz dalje, ali je pitanje sa koje pozicije. Škotska također ostaje u igri za plasman dalje jer u posljednjem kolu igra protiv Mađarske, koja je bez ijednog boda na začelju grupe.

U posljednjem kolu ove grupe također se sastaju Švicarska i Njemačka a obje utakmice su na rasporedu u nedjelju u 21:00 sat.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.