27.6.2024. 18:20
0
Potpuni raspad sistema u FS Srbije, pršte ostavke i otkazi na sve strane
Nakon što je Srbija bolno ispala sa Eura, kao posljednjeplasirana ekipa u grupi C, došlo je vrijeme velikih rezova u srpskom fudbalu, barem tako danas pišu mediji u Srbiji.

Kako Sportal saznaje, u toku je velika čistka poslije koje će u FSS od ključnih ljudi ostati samo jedan čovjek - predsjednik Dragan Džajić.

Selektor Dragan Stojković Piksi je uveliko bivši, iako to još nije ozvaničeno. Čeka se i službena potvrda otkaza Piksiju. Veliki broj igrača u reprezentaciji navodno je dao ultimatum - nećemo igrati dok je selektor Piksi.

Odmah potom ostavku je podnio generalni sekretar Jovan Šurbatović, koji je to saopštio okupljenim novinarima na beogradskom aerodromu u srijedu uveče.

Dugogodišnji sekretar FSS se indirektno našao na meti kritika koje je uputio sam predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a kap koja je prelila čašu bio je odlazak na Euro hrvatskim avionom. 

Branislav Nedimović je ostavku podnio još prije Evropskog prvenstva u fudbalu, prema saznanjima Sportala, ali je ona usvojena u četvrtak ujutru na Izvršnom odboru. On je potpredsjednik FSS-a.

Kandidati za Piksijevog nasljednika na klupi selekcije Srbije su Veljko Paunović, koji je bio prvak svijeta sa mladom reprezentacijom Srbije, potom Slaviša Jokanović, još jedan relativno uspješni srbijanski trener, Dejan Stanković, legendarni fudbaler Inter Milana, Saša Ilić, a spominje se ime i bivšeg selektora Njemačke i prvaka svijeta sa Njemačkom, Joachima Loewa.

(Sead M.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.