11.10.2024. 12:40
0
"Sprdanje" sa Bilinim poljem se nastavlja - Njemački fudbaler nazvao bh. reprezentativca: "Da li se ćevapi prave tu negdje u blizini?"
Dosta prašine diglo se u javnosti zbog njemačkih medija koji su kritikovali stanje svlačionica na Bilinom polju, a ni Julian Nagelsmann nije baš dao lijep komentar na sve to. Sada se u centru pažnje našao i bh. reprezentativac Dženis Burnić koji se javio uživo na streamu Niklasa-Wilsona Sommera i pričao također o stadionu u Zenici.

Njemački RTL pokrenuo je lavinu komentara i reakcija nakon što je objavio video i pokazao u kakvom stanju je svlačionica na Bilinom polju koju će koristiti reprezentacija Njemačke tokom boravka u Zenici.

Oni su dali do znanja da stanje i izgled svlačionice nije baš najbolji, a tome se pridružio i Julian Nagelsmann koji je na press konferenciji poručio da se neće ni tuširati na stadionu Čelika.

Nakon toga pokrenula se lavina komentara na društvenim mrežama, a ono što je mnoge iznenadilo jeste da se oglasio i bh. reprezentativac Dženis Burnić koji se javio u streamu uživo sinoć i pričao o Bilinom polju.

Naime, to se dešavalo u streamu na Twitchu gdje se Burnić javio Niklasu-Wilsonu koji je također profesionalni fudbaler, te trenutno nastupa u dresu rezervne ekipe Nurnberga.

Oni su svojevremeno bili saigrači u Stuttgartu, a upravo je Niklas-Wilson odlučio telefonskim pozivom da kontaktira Burnića koji se nalazi s bh. reprezentacijom i pita ga da li je tačno da svlačionice na Bilinom polju tako izgledaju.

Burnić je odlučio da mu se javi i pričao je o stadionu u Zenici tokom prenosa uživo, a taj dio ubrzo se našao i na društvenim mrežama.

"Kakvu ovo svlačionicu ima reprezentacija Njemačke? Šta im ovo dajete? Šta želite da nam pokažete da ste odrasli na betonu?", kroz smijeh je upitao Niklas-Wilson, a potom se Burnić uključio.

"Dobrodošli u džunglu. Odmah isključiti toplu vodu", rekao je u šali bh. fudbaler na početku razgovora citirajući pjesmu Guns N' Rosesa, a zatim bio i surovo iskren oko stanja stadiona u Zenici.

"Da li je ovo zaista stvarno? Da li se prave ćevapi tu negdje u blizini?", upitao se igrač Nurnberga.

Burnić je odgovorio da to jeste stvarno stanje stadiona u Zenici, te je nastavio da priča o Bilinom polju.

"Brate, 20 godina ništa nije renovirano. Čak je i naš selektor sjedio na ovim klupama", rekao je Burnić, a njegovor prijatelja zanimalo je da li je i svlačionica u kojoj će biti reprezentacija BiH u istom stanju.

"Brate iste su. Ona je odmah pored. Kad si prije dijelio tuševe tako je to otprilike ovdje", dodao je Burnić.

Niklas-Wilson se našalio da će pisati nekom od njemačkih igrača da ponesu kuhalo za vodu, a Burnić je otkrio da se već čuo s Timom Kleindienst.

"Da, da. Pisao sam Kleindienstu o tome. Baš im je udobno tamo, hotel je isto odličan. To je jezivo stvarno", govori Burnić nakon čega ga je Niklas-Wilson pitao da li će igrati večeras, a on je kratko za kraj rekao: "Da, bit će haos", prenosi Sportsport.ba.

Video možete pogledati OVDJE.

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.