4.7.2023. 8:45
0
Nova promjena na Twitteru: Korisnici moraju biti verifikovani da pristupe TweetDecku
Korisnici Twittera će uskoro morati da budu verifikovani da bi koristili TweetDeck, objavila je kompanija, prenijele su agencije. Promjena će stupiti na snagu za 30 dana.

Twitter je to objavio sa detaljima o poboljšanoj verziji TweetDeck-a sa novim funkcijama.

Nije jasno da li će Twitter naplaćivati korisnicima i novu i staru verziju TweetDecka. Naplata za TweetDeck, koji je ranije bio besplatan i koji su naširoko koristile kompanije i novinske organizacije za jednostavno praćenje sadržaja, moglo bi donijeti povećanje prihoda Twitteru, koji se bori da zadrži prihod od oglašavanja pod vlasništvom milijardera Elona Muska.

Ovaj potez dolazi samo nekoliko dana nakon što je Musk rekao da će i verifikovani i neverifikovani korisnici imati ograničen broj postova koje bi mogli pročitati dnevno.

Njegova objava izazvala je žestoke reakcije korisnika na Twitteru, a stručnjaci za reklame rekli su da će to potkopati novu izvršnu direktoricu Lindu Yaccarino, koja je tu ulogu započela prošlog mjeseca.

Pojedinci moraju plaćati osam američkih dolara mjesečno da verifikuju svoj račun, dok organizacije plaćaju hiljadu, podsjeća Reuters

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.