31.7.2016. 8:06
0
Upozorenje za vozače: Izbjegavajte vožnje na duže relacije
Povoljni uvjeti za vožnju i povremeno pojačan promet vozila karakterišu trenutnu saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini.

Zbog visokih dnevnih temperatura zraka, iz BiHAMK-a apeluju na vozače da izbjegavaju vožnje na duže relacije tokom dana, a ukoliko ipak putuju preporučuje se da pravite češće pauze. 

Posebno se skreće pažnja svima koji koriste klima uređaj u vozilu, da nekoliko minuta prije kraja putovanja isključe klimu, kako bi se pripremili za izlazak iz vozila. 

Na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška zbog izgradnje vijadukta, zatvorena petlja Mahovljani.  

Na mjestima gdje se izvode radovi postavljena je saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Izdvajaju se magistralni putevi: M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Buna-Tasovčići, M-17 Nemila-Topčić Polje, M-4 Banja Luka-Čelinac,  M-18 Priboj-Simin Han i M-4 Simin Han-Caparde, kao i magistralne puteve na području  Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1). 

Pojačan je promet vozila na graničnim prijelazima na jugu na izlazu, a na sjeveru na ulazu u BiH. 

Trenutno se najduže čeka na graničnim prijelazima Ivanica, Prisika i Doljani gdje su zadržavanja u intervalima od 30 do 40 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.  

Apeluje se na vozače da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.