7.9.2016. 8:27
0
Na putevima u BiH saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu
Na putevima u BiH jutros se saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu. Dužih zastoja nema, a frekvencija vozila je pojačanog intenziteta na dionicama u gradskim centrima.
Zbog novih padavina vozače se upozorava na moguće odrone zemlje ili kamenja i mole se za maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su na dionici M-1.8 Lončari-Orašje (u blizini mjesta Dusine) i regionalnom putu R-448 Goražde-Čajniče (kod mjesta Zupčići).

Zbog minerskih radova, do povremenih obustava saobraćaja dolazi u vremenu od 14 do 14:30 sati na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu Bočac i u vremenu od 09 do 10 i od 13 do 15 sati, na magistralnom putu M-5 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajaju se dionice autoputeva A-1 Tarčin–Vlakovo (izlaz za Lepenicu) i Banja Luka-Bosanska Gradiška, (lokalitet petlje Mahovljani), kao i magistralnih puteva: M-16.4 Bugojno-Novi Travnik, M-16.2 Prozor-Jablanica, M-17 Jablanica-Mostar, M-18 Živinice-Šićki Brod, M-5 Bihać-Izačić i M-1.8 Srebrenik-Orašje.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

AUTOPUT

A-1 Tarčin-Vlakovo (na izlazu za Lepenicu), zbog izvođenja neophodnih sanacionih radova saobraćaj se odvija preticajnom trakom, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16 u ovisnosti od pravca kretanja.

MAGISTRALNI PUTEVI

M-1.8

Lončari-Orašje, zbog deminiranja terena na lokaciji Dusine, saobraćaj se povremeno obustavlja u trajanju do pola sata (uz propuštanja do 15 minuta).

Pelagićevo-Srebrenik (Ormanica)- zbog izvođenja sanacionih radova na mostu preko rijeke Mala Tinja, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično.

M-4

Doboj-Tuzla, zbog oštećenja kolovoza na mostu u Donjoj Orahovici, saobraćaj se odvija usporeno preostalim dijelom kolovoza.

Simin Han-Caparde, zbog sanacije mosta preko rijeke Dubnice, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično.

Ljetinić-Jelah, zbog radova na polaganju kanalizacijskog kolektora, od 08 do 16 sati povremeno se saobraća jednom trakom.

M-5

Ključ-Mrkonjić Grad - zbog radova na sanaciji kolovoza, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično.

Trg Maršala Tita u Bihaću, zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.

Bihać-Izačić, zbog izgradnje pješačke staze u naselju Izačić, od 07 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Rogatica-Ustiprača (u mjestu Dub) zbog radova na bušenju i miniranju terena u vremenskom periodu od 09 do 10 sati i od 13 do 15 sati, dolazi do povremene obustave saobraćaja.

M-16

Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina), zbog radova na sanaciji klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-16.2

Prozor-Jablanica, zbog radova na sanaciji kolovoza, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično uz postavljenu privremenu signalizaciju.

M-16.4

Bugojno-Novi Travnik (na lokalitetu Rostovo), zbog sanacionih radova saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

M-17

Jablanica-Mostar, zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Donja Jablanica saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz moguće povremene obustave do 15 minuta.

Topčić Polje-Lašva (Nemila) zbog radova na sanaciji škarpe iznad nivele ceste, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Doboj-Šešlije (dionica Johovac-Rudanka), u toku je izgradnja priključaka magistralnog puta na budući autoput, pa je saobraćaj regulisan privremeno postavljenom signalizacijom, čije je poštivanje obavezno.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Priboj-Simin Han, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Šićki Brod-Živinice, zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Ljubače, od 07 do 19 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

 

REGIONALNI PUTEVI

R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo)-zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R-435 Nevesinje-Berkovići- u toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji ove dionice, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično,  jednom trakom.

R-445 Semizovac-Ilijaš-Visoko, u toku su radovi na rekonstrukciji dionice Donja Vogošća-Malešići, zbog čega se na mjestima izvođenja radova saobraća naizmjenično uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

R-454a Bratunac-Drinjača- zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) - zbog radova  na izgradnji  saobraćajnice i mosta  preko rijeke Ukrine, na snazi je potpuna obustava saobraćaja za vozila preko 15 tona nosivosti,  dok ostala vozila saobraćaju lokalnim putem kroz selo Brestvo.

KANTON SARAJEVO

- Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji uličnih cjevovoda privremeno je izmjenjen režim saobraćaja ulici Obala Kulina bana (od spoja sa mostom Ćumurija do spoja sa mostom Šeher-Ćehajina ćuprija).

-Zbog izvođenja radova u zoni pružnog prelaza (raskrsnica) “Alića rampa” na regionalnom putu R-445 Semizovac-Ilijaš-Visoko, privremeno je obustavljen saobraćaj na dijelu ulice Bosanski put (od centra Bingo do spoja sa R-445). Alternativni pravac kretanja: 126. Ilijaške brigade-Hašima Spahića-R-445.

- Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na dijelu ulica Ante Babića i Ive Andrića (spoj “X” transferzale i novoizgrađene “A” transferzale), obustavljen je saobraćaj u dijelu ulice Ive Andrića (od raskrsnice sa ulicom Olimpijska do raskrsnice sa ulicom Ante Babića).

- Zbog izvođenja sanacionih radova od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Komatin (od raskrsnice sa ulicom Hambina carina do raskrsnice sa ulicom Bostarići),  izuzev za vozila JGP i stanovnike sa prebivalištem u pomenutom dijelu ulice. Alternativni pravac je Komatin-Hambina carina-Brajkovac-Lipe-Komatin i obratno.

-Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Sarač-Ismailova (kod br.24), Kriva, Kemal Begova, Kromolj, Lužansko polje i  Branilaca Hotonja.

-Zbog izvođenja radova na izgradnji  kolektora usporeno se saobraća na lokalnom putu Ljubovčići-Jeleč-Pazarić (od 08 do 17 sati), saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Fena)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.