4.1.2017. 8:15
0
Vozači, maksimalan oprez: Ceste su poleđene i veoma klizave!
Zbog ugaženog snijega na kolovozu za teretna vozila preporučuje se upotreba lanaca na magistralnim putevima: Priluka-Glamoč-Mlinište, Vlasenica-Han Pijesak (Han Pogled) i Sarajevo-Foča (Rogoj).

Snijega na kolovozu ima i na magistralnim putevima: Bosansko Grahovo-Livno-Kamensko, Gacko-Tjentište (Čemerno), Travnik-Donji Vakuf-Jajce, Bugojno-Kupres-Šuica i Gornji Vakuf-Prozor (Makljen). Zbog pada temperature u noćnim satima moguće je formiranje poledice. Oprezniju vožnju savjetujemo i na autoputu A-1 Tarčin-Zenica, gdje je brzina ograničena na 80 km/h. U sjevernim krajevima upozoravamo na smanjenu vidljivost zbog guste magle, posebno uz rijeku Savu, te na širem području Banja Luke i Dervente.

Na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje, zbog snijega i vjetra izuzetno je otežano saobraćanje, tako da se ne preporučuje korištenje ovog puta bez velike potrebe. Upozoravamo i na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju. Ekipe putnih službi intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, tako da su svi putevi za sada prohodni. 

Na  graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 do 45 minuta. 

(BIHAMK)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.