24.2.2017. 9:17
0
Promjena vremena u BiH: Stižu padavine, u nedjelju stabilnije
U Bosni i Hercegovini danas se očekuje promjena vremena, koja će donijeti jače naoblačenje sa zapada što će usloviti obilnije padavine u cijeloj zemlji. Očekuju se jake padavine od poslijepodnevnih sati i u noći na subotu.

Krajem dana će doći do pada temperature zraka i kiša će u noći na subotu preći u snijeg ili susnježicu u većem dijelu zemlje, osim na jugu, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Zbog svega navedenog u BiH je za petak izdato narandžasto i žuto upozorenje Meteoalarma na kišne i snježne padavine.

Prema prognozi FHMZBiH, u petak, u većem dijelu Bosne se očekuje između 20 i 50 litara padavina po metru kvadratnom, u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne od 40 do 80 litara po metru kvadratnom. Puhaće vjetar umjerene jačine sa jakim udarima južnog i jugozapadnog smjera.

Od poslijepodnevnih sati vjetar će postepeno promijeniti smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka iznosiće između 11 i 17 °C. U Sarajevu pretežno oblačno. Poslije podne se očekuje kiša. U noći na subotu kiša će preći u snijeg. Najviša dnevna temperatura oko 13 °C.

U subotu u ranim jutarnjim satima u većem dijelu zemlje će padati snijeg ili susnježica, na jugu kiša. Prestanak padavina u jutarnjim satima prvo u Krajini i sjevernim područjima Bosne. Sredinom dana se očekuje prestanak padavina u zapadnim i centralnim područjima Bosne.

Na istoku Bosne od sredine dana prema poslijepodnevnim satima može padati slaba susnježica ili snijeg. U Hercegovini veći dio dana oblačno sa kišom, na planinama i sa snijegom. Poslije podne u Bosni postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar sjeveroistočnog smjera.

U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jak vjetar, koji će od poslijepodnevnih sati prema kraju dana oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između - 2 i 2 °C, na jugu zemlje od 6 do 10 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 6 °C, na jugu zemlje od 7 do 11 °C.

U nedjelju više oblačnosti u Hercegovini. U Bosni sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab. Prije podne istočnog i sjeveroistočnog smjera. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smijer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između - 6 i - 2 °C, na jugu zemlje od 0 do 4 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 11 do 14°C.

U ponedjeljak u BiH oblačno. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između - 2 i 2 °C, na jugu zemlje od 5 do 9 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 15 °C.

(Anadolu Agency/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.