14.4.2017. 8:07
0
Pojačan promet na graničnim prijelazima na sjeveru zemlje
Frekvencija vozila ovoga jutra je umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan.
Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Vozačima se skreće pažnja na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i mole se za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Povremene obustave saobraćaja zbog deminiranja terena mogu se očekivati na magistralnom putu M-5 Ripač-Vrtoče (Ripač-Dubovsko, 08-16 sati), kao i na regionalnim putevima R-453 Srebrenica-Skelani (Kragljivode, 08-16 sati) i R-456 Doboj-Maglaj (Rječica Donja, 07-16 sati).

Na putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajaju se autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići). Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: M-17 Žepče-Maglaj, M-6.1 Kolo-Posušje, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima na sjeveru zemlje, pojačana je frekvencija vozila na ulazu u zemlju, zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova koji još traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.