19.4.2017. 8:10
0
Snijeg donio velike probleme: Otežano kretanje vozila i pješaka
Zbog novih snježnih padavina, otežano je saobraćanje na većini putnih pravaca u BIH. Posebno skrećemo pažnju na dionice u višim planinskim predjelima, gdje snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm. Iako je zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme bila na snazi do 15.04., apelujemo na vozače da na put ne kreću bez iste, kažu iz BIHAMK-a.

To se posebno odnosi na vozače teretnih vozila sa prikolicom i šlepere. Prilagodite vožnju trenutnom stanju i uslovima na putu. Upozoravamo i na dosta slomljenog drveća koje je, pod težinom snijega, palo na kolovoz, kao i na odrone kamenja na kolovoz. 

Savjetuje se da prilagodite vožnju trenutnom stanju i uslovima na putu. Dosta je i slomljenog drveća koje je, pod težinom snijega, palo na kolovoz, kao i na odrone kamenja.

Zbog velike količine snijega koja je pala tokom noći, otežano je kretanje i vozila i pješaka. 

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

(BIHAMK)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.