16.7.2017. 8:45
0
Povoljni uvjeti za vožnju u BiH, na graničnim prijelazima se čeka do 40 minuta
Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se uz povoljne uvjete za vožnju i slab do umjeren promet vozila.

S obzirom da meteorolozi i za danas najavljuju visoke dnevne temperature, vozačima se preporučuje putovanje u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana, savjetuje se češće pauze.

Posebno se skreće pažnja svima koji koriste klima uređaj u vozilu, da nekoliko minuta prije kraja putovanja isključe klimu, kako bi se pripremili za izlazak iz vozila.

Na putevima sa aktuelnim radovima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Izdvajaju se magistralni puteve: M-18 Vogošća-Sarajevo, M-5 Gromiljak-Blažuj, M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres, kao i magistralni put M-18 na području Živinica.

Na GP Doljani na izlazu iz naše zemlje čeka se do 40 minuta. Slična situacija je i na GP Izačić. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, a zadržavanja su nešto kraća.

Podsjećaju se vozači da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati validan pasoš za osobe, kao i zeleni karton za vozilo.

Ukoliko se ne putuje vlastitim vozilom, a vlasnik vozila nije prisutan, neophodno je posjedovati dozvolu za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu. Zbog brojnih upita građana, napominje se da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.