7.8.2023. 18:12
0
MUP KS: Bitne izmjene saobraćajnog režima za vrijeme trajanja SFF-a
FOTO: TVSA
Ovogodišnji Sarajevo Film Festival od 11. do 18. augusta bit će održan na području pet općina: Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad i Ilidža. Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo, kao i prethodnih godina, u saradnji s organizatorima i drugim nadležnim institucijama poduzet će neophodne mjere u cilju sigurnog održavanja svih festivalskih aktivnosti.

U petak, 11. augusta u vremenu od 22 sata do 2.30 sati iza ponoći, na snazi će biti potpuna obustava saobraćaja u ulicama Zelenih beretki i Branilaca Sarajeva – na dijelu od raskrsnice s ulicom Obala Kulina Bana do raskrsnice s ulicom Ćumurija.

U periodu od 11. do 18. augusta u periodu od 17. sati do 02.00 sata iza ponoći, na snazi će biti potpuna obustava saobraćaja u sljedećim ulicama:

Zelenih beretki i Branilaca Sarajeva – na dijelu od raskrsnice s ulicom Vladislava Skarića do raskrsnice s ulicom Kulovića;

Ćemaluša – na dijelu od raskrsnice s ulicom Mula Mustafe Bašeskije do raskrsnice s ulicom Branilaca Sarajeva;

Ćumurija – na dijelu od raskrsnice s ulicom Obala Kulina Bana do raskrsnice s ulicom Zelenih beretki (omogućen ulaz/izlaz korisnicima parking prostora u ulici Ćumurija kroz ulicu Ćumurija prema saobraćajnici Obala Kulina Bana);

Radićeva – na dijelu od raskrsnice s ulicom Obala Kulina Bana do raskrsnice s ulicom Branilaca Sarajeva.

Regulaciju saobraćaja vršit će policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

- Građanke i građane Kantona Sarajevo, kao i sve goste, molimo za strpljenje i razumijevanje jer će u predviđenim terminima dolaziti do izmjene i obustave saobraćaja u užoj jezgri grada, na festivalskim mjestima i mjestima projekcije filmova. Istovremeno, skrećemo pažnju na obavezu poštivanja svih zakonitih uputa koje građani i posjetioci dobiju od ovlaštenih službenih osoba. Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izražava zadovoljstvo što je, u okviru svojih nadležnosti, i ove godine dio ove značajne manifestacije i što će dati svoj doprinos uspješnoj realizaciji svih planiranih aktivnosti na ovogodišnjem 29. Sarajevo Film Festivalu - istaknuto je na stranici MUP-a KS.

(Erna H.) 

MUP KSSFF
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.