22.8.2023. 15:46
0
Novi toplotni udar: Evo koji je danas bio najtopliji grad u BiH
Novi toplotni udar zahvatio je Bosnu i Hercegovinu i danas je Mostar bio najtopliji grad gdje je živa u termometru dostigla 38 stepeni Celzijusa.

Kako prenosi Srpskainfo, pored Mostara visoka temperatura zabilježena je i u Trebinju gdje je izmjereno 36, zatim u Širokom Brijegu 35, a u Bijeljini, Prijedoru, i Zenici 34 stepena Celzijusa.

U Banjaluci izmjereno je visokih 33 stepena Celzijusa, kao i u Bihaću, Drvaru, Gradačcu, Neumu i Sanskom Mostu.

Širom BiH upaljeno je narandžasto upozorenje zbog visokih temperatura vazduha, a kako ističu iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda narandžasti meteoalarm ukazuje na opasno vrijeme jer su prognozirane neuobičajene vremenske prilike.

Meteorolozi za sutra najavljuju sunčano vrijeme.

“Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 29, a dnevna od 33 do 38, na jugu do 40 stepeni Celzijusa”, navode oni.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.