20.6.2024. 18:11
0
Bh. meteorolozi objavili da nam stiže "vrhunac žege": Evo i kada tačno, a pisali su i kada će osvježenje
Iz BH Meteo objavili su kakvo nas vrijeme čeka za vikend i naredne sedmice.

- Do vikenda vrhunac žege. Za vikend postepeno popuštanje vrućina uz lokalnu pojavu pljuskova sa grmljavinom. Naredna sedmica ne tako vrela kao ova.

Sa jugozapada u sklopu ciklonalne aktivnosti na zapadu Sredozemlja pristiže nam velika količina toplog vazduha. Temperature u dodatnom porastu i uskoro nas očekuje vrhunac aktuelnog toplotnog talasa.

Najtopliji će biti petak (21.06.) koji prijeti lokalnim obaranjem rekorda u pogledu najviših temperatura izmjerenih u junu mjesecu. Vrijeme pretežno sunčano, sutra (21.06.) uz umjeren dnevni razvoj naoblake rijetko je moguć kakav kratkotrajni pljusak.

Najava je to promjene vremena koja nas očekuje od vikenda.

Subota (22.06.) i dalje vruća, na jugu i istoku zemlje gotovo podjednako topla kao i petak. Uporedo sa sjeverozapada počinje da pristiže sve nestabilniji vazduh donoseći najprije Krajini blaži pad temperatura. Od sredine dana i naveče sve nestabilnije.

Uz očekivani dnevni razvoj naoblake u drugom dijelu dana lokalno su mogući pljuskovi sa grmljavinom. Na sjeveru, sjeveroistoku i istoku Bosne nije isključena pojava nevremena.

U nedelju popuštanje vrelina očekuje sve krajeve, očekivano najmanje jug zemlje gdje bi se vruće ali ne tako vruće vrijeme nastavilo.

Naredna sedmica sparna, topla ali ne tako vrela kao ova. Bilo bi i lokalnih pljuskova koji generalno ne bi previše narušili utisak ljeta, napisali su na BH Meteo stranici na Facebooku.



(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.