23.6.2024. 15:54
0
Sutra nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom
FOTO: Ilustracija
U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Moguća je i pojava grada.

Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20 , na jugu zemlje do 23 stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29 , na jugu zemlje do 34 stepena.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno su mogući pljuskovi sa grmljavinom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 18, a najviša dnevna temperatura zraka oko 26 stepeni.

Danas je u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne rijetki lokalni pljuskovi su registrovani u centralnim i sjevernim područjima. Više lokalnih pljuskova je u poslijepodnevnim satima. U Hercegovini je pretežno sunčano vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 14.00 sati (°C): Bjelašnica 17; Bihać 25; Banja Luka, Sanski Most, Sokolac, Srebrenica i Tuzla 26; Bijeljina, Bugojno, Gradačac i Livno 27; Prijedor i Zenica 28; Sarajevo 29; Neum 31; Široki Brijeg 32; Trebinje 33 i Mostar 37, saopćeno je iz FHMZBiH.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.