24.10.2023. 13:33
0
Trese se NBA svijet: Liga pod istragom
NBA liga je pod istragom tužilaštva zbog pokušaja da ugasi drugu popularnu košarkašku ligu u SAD-u.

Prema navodima "TMZ"-a istražuju se brojni pokušaji NBA da potkopa rastuću popularnost BIG 3 lige, takmičenja u basketu 3 na 3 koju je osnovao poznati reper Ice Cube.

Liga je počela sa radom 2017. godine i skoro da su svi sadašnji takmičari bivše NBA zvijezde. Jedan od najboljih u BIG 3 je i Dušan Domović Bulut, najbolji basketaš svih vremena.

Naravno, NBA odbacuje takve navode, ali bez obzira na to postoji osnovana sumnja da je liga radila aktivno na tome da ubijedi sponzore da ne ulažu novac u ovu ligu i TV kuće da ne prenose BIG 3 mečeve. Otkriveno je da je veliki broj NBA igrača želio da u pauzi između sezone igra u Ice Cubovoj ligi, ali da im je to strogo zabranjeno, iako se BIG 3 igra u periodu kada nema NBA mečeva.

Problem sa ovom odlukom je što veliki broj najvećih zvijezda igra u nekim od rekreativnih liga poput "Dru Lige" koja se održava ljeti u Los Anđelesu, pa nema pravne logike da jedno bude dozvoljeno, a drugo zabranjeno. Također, postoje dokazi koji govore da vlasnicima NBA klubova nije dozvoljeno da ulažu u BIG 3 ekipe. Također se navodi da je i NBA sudijama zabranjeno da ljeti rade u konkretno ovoj ligi.

Ukoliko na kraju istrage dokazi protiv NBA budu dovoljno jaki Adama Silvera čekaju ogromni problemi. Kazne zbog ovakvog ponašanja na tržištu bi mogle biti astronomske, a s obzirom na status i profit NBA u pitanju bi sigurno bili milioni dolara, ako ne i desetine miliona.

(Ajdin B.)

 
NBA
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.