22.12.2023. 21:01
0
Zablistao na Mundobasketu, tri mjeseca kasnije pronađen mrtav
FOTO: ilustracija
Mladi košarkaš Garli Soho preminuo je u petak i pronađen je mrtav u svom domu, javlja El Tiempo.

Tragedija je pogodila košarku u Venecueli, pošto je Garli igrao na Mundobasketu ove godine, a uzrok smrti se i dalje ispituje, ali se zna da mu je pozlilo jer je imao napade.

Soho je rođen u Karakasu 1999. godine i bio je poznat kao veliki borac na terenu. Bio je visok 196 centimetara i ostavio je trag igrajući za Anzoategi u BCLA.

Igrao je i za Kokodrilos iz Karakasa, Kapitanes iz Meksika, Kvimsu, Bronkos Karakas, Defensor Sporting i na kraju za Gladijatore Anzoategi.

Do sada je više puta predstavljao i svoj nacionalni tim na velikim takmičenjima, pa je bio dio južnoameričkog šampionata za igrače do 21 godine u Kolumbiji avgusta 2019.

Na pet utakmica je tada prosječno imao 17,6 poena, 2,6 ukradenih lopti i 2,4 asistencije. Zablistao je i ove godine na Mundobasketu kada je bio najbolji strijelac svog tima u porazu od Slovenije (100:85) i kada je ubacio 16 poena za Venecuelu. Luka Dončić je tada u dresu Slovenije bio nezaustavljiv sa 37 poena.

"Duboko žalimo zbog smrti Garlija Soha, člana našeg nacionalnog tima i nevjerovatnog ljudskog stvorenja, koji je imao velike ambicije u košarci", napisali su iz Košarkaškog saveza Venecuele.

Prosječno je na Mundobasketu imao 12,4 poena po meču, a najbolju partiju pružio je protiv Japana kom je ubacio 20 poena.


Venecuela
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.