18.1.2024. 15:23
0
Veliki skandal u Rusiji, bivši šampion Evrope pozitivan na kokain
Kapiten košarkaškog kluba CSKA Nikita Kurbanov pozitivan je na kokain, objavila je ruska antidoping agencija.

Kurbanov je odslužio tromjesečnu kaznu, ali nije jasno kakva mu je budućnost u moskovskom klubu.

- Danas smo vidjeli zvaničan dokument i potrebno nam je vrijeme da razgovaramo o situaciji u klubu. Poslije ćemo donijeti odluku o Nikitinoj budućnosti u CSKA - rekao je Andrej Vatutin, predsjednik kluba.

Vatutin je naveo kako je Kurbanov prijatelj, te da trenutno prolazi kroz težak period.

- Pogriješio je, iznevjerio je klub, saigrače i navijače. Osuđujemo njegove postupke, zaslužena kazna, ali želim da istaknem da je tokom svoje impresivne karijere bio i ostao primjer posvećenosti onome što je uradio - istakao je on.

Nikita Kurbanov je igrao za CSKA u periodu od 2005. do 2008., a 2006. je bio osvajač Eurolige. Potom je za klub igrao od 2015. do danas, a u drugom mandatu je još dva puta bio prvak Evrope (2016. i 2019.).

(Sead M.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.