24.2.2024. 15:17
0
Steve Kerr dobio najveći trenerski ugovor u historiji NBA lige
Golden State Warriorsi dogovorili su produženje ugovora s trenerom Steveom Kerrom na još dvije godine i učinili ga najbolje plaćenim trenerom na godišnjoj bazi u NBA historiji.

Kerr će za te dvije godine dobiti 35 miliona dolara, odnosno 17.5 po sezoni. Za usporedbu, iako je njegova ekipa daleko najskuplja u cijeloj ligi, samo pet igrača ima veći godišnji ugovor.

Kerr je dosad bio četvrti na listi najbolje plaćenih trenera iza Gregga Popovicha iz San Antonio Spursa (16 miliona dolara po sezoni), Erika Spoelstre iz Miami Heata (15) i Montyja Williamsa iz Detroit Pistonsa (13.1 milion).

Williams je prošlog ljeta potpisao šestogodišnji ugovor s Pistonsima za 78.5 miliona dolara, što je bio najveći ukupan ugovor ikad potpisan, dok Spoelstra prošlog mjeseca nije produžio s Miamijem na još osam godina za 120 miliona, prenosi Index.

Kerr je trener Warriorsa od 2014. godine, a već u prvoj sezoni odveo ih je do naslova prvaka. Zajedno su u devet godina osvojili četiri titule, posljednju 2022., i igrali još dva finala. U karijeri do sada ima 765 pobjeda i 501 poraz, a u sezoni 2015./16. u kojoj su Warriorsi ostvarili rekordni omjer 73-9, proglašen je trenerom godine.

Osim četiri trenerska, Kerr ima i pet šampionskih prstena kao igrač - tri s Chicago Bullsima (1996. - 1998.) i dva sa San Antonio Spursima (1999. i 2003.). Kasnije je bio generalni menadžer Phoenix Sunsa i televizijski komentator i analitičar, pa je prošao praktički sve bitne poslove vezane za NBA ligu.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.