Riža bukvalno ide uz sve, i slatko, i slano. I kiselo, i ljuto... pa tako da može i uz suho meso i suho vino. Kombinacija je to koja od običnog rižota pravi jelo koje je vrhunsko.
Sastojci:
250 g riže
400 g tikvica
200 ml bijelog vina
200 ml povrtnog temeljca
20 g suhog mesa
20 ml maslinovog ulja
1 stabljika mladog luka
20 g putera
20 g parmezana
svježi peršun
mješavina začina
biber
so
U većoj i dubljoj tavi, na maslinovom ulju prepržite mladi luk i tanke trakice suhog mesa. Potom, dodajte narendane tikvice i sitno nasjeckani peršun, pa dinstajte par minuta. Prelijte sve bijelim vinom, pa pustite da krčka dok tečnost gotovo ne ispari.
Tada dodajte rižu koju ste prethodno kuhali oko desetak minuta, pa sve dobro izmiješajte. Ulijte temeljac, te dodajte začine. Krčkajte sve dok riža ne upije svu tečnost.
Na kraju, u rižoto umiješajte puter i narendani parmezan.