31.7.2023. 15:10
0
Tjestenina i more
U nedoumici ste šta da napravite brzo, ekspeditivno i efikasno, a da ne provedete pored šporeta nekoliko sati u vrelim ljetnim danima? Ništa ne brinite, na pravom ste mjestu, donosimo vam recept za laganu tjesteninu.

Sastojci:

3 jaja
100 g tjestenine
70 g pileće šunke
50 g paradajza
50 g krastavica
40 g mladog luka
ulje
20 g senfa
sirće
10 g bijelog luka
ljuti kečap

Stavite u posudu veću količinu vode, dvoje jaja i prstohvat soli. Nakon što se jaja skuhaju, u šerpu stavljate vodu i prstohvat soli. Kada voda proključa, dodajte tjesteninu. 

Nakon što smo završili proces kuhanja tjestenine, u drugu posudu stavljamo pileću šunku, paradajz, krastavice, mladi luk i kuhana jaja.

Za blendanje pripremamo jedno jaje i 30 ml ulja. Kada smo to završili, dodajemo senf i još 20 ml ulja. Prije trećeg postupka blendanja dodajemo jednu kašiku sirćeta, 10 gr bijelog luka i ljuti kečap. 

Kada smo to završili, u posudu gdje nam je pileća šunka, paradajz, krastavice, mladi luk i kuhana jaja dodajemo skuhanu tjesteninu i sos, te sve lijepo izmješamo. 

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.