U nedoumici ste šta da napravite brzo, ekspeditivno i efikasno, a da ne provedete pored šporeta nekoliko sati u vrelim ljetnim danima? Ništa ne brinite, na pravom ste mjestu, donosimo vam recept za laganu tjesteninu.
Sastojci:
3 jaja
100 g tjestenine
70 g pileće šunke
50 g paradajza
50 g krastavica
40 g mladog luka
ulje
20 g senfa
sirće
10 g bijelog luka
ljuti kečap
Stavite u posudu veću količinu vode, dvoje jaja i prstohvat soli. Nakon što se jaja skuhaju, u šerpu stavljate vodu i prstohvat soli. Kada voda proključa, dodajte tjesteninu.
Nakon što smo završili proces kuhanja tjestenine, u drugu posudu stavljamo pileću šunku, paradajz, krastavice, mladi luk i kuhana jaja.
Za blendanje pripremamo jedno jaje i 30 ml ulja. Kada smo to završili, dodajemo senf i još 20 ml ulja. Prije trećeg postupka blendanja dodajemo jednu kašiku sirćeta, 10 gr bijelog luka i ljuti kečap.
Kada smo to završili, u posudu gdje nam je pileća šunka, paradajz, krastavice, mladi luk i kuhana jaja dodajemo skuhanu tjesteninu i sos, te sve lijepo izmješamo.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.