7.11.2023. 14:45
0
Zapečenje
Za dobar komad pečenog mesa najbolje je koristiti meso s kostim, kao što su u ovom slučaju teleća rebra. Meso s kostima ima posebnu draž i jedinstven šmek.
Sastojci:

500 g telećih rebara
1 kg mladog krompira
1 kašičica bijelog luka u prahu
1 kašika suhog peršuna
so
biber
30 ml ulja

Meso posolite i rukama utrljajte so, pa ostavite sa strane. 

Mladi krompir nemojte guliti. Posolite ga, pobiberite, te pospite bijelim lukom u prahu i sušenim peršunom. Prelijte uljem, pa sve dobro izmiješajte.

Krompir prebacite u tepsiju, pored stavite rebra pa i njih prelijte ostatkom ulja i začina iz zdjele u kojoj ste miješali krompir.

Stavite peći u rernu na 170 stepeni oko 90 minuta.

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.