Za dobar komad pečenog mesa najbolje je koristiti meso s kostim, kao što su u ovom slučaju teleća rebra. Meso s kostima ima posebnu draž i jedinstven šmek.
Sastojci:
500 g telećih rebara
1 kg mladog krompira
1 kašičica bijelog luka u prahu
1 kašika suhog peršuna
so
biber
30 ml ulja
Meso posolite i rukama utrljajte so, pa ostavite sa strane.
Mladi krompir nemojte guliti. Posolite ga, pobiberite, te pospite bijelim lukom u prahu i sušenim peršunom. Prelijte uljem, pa sve dobro izmiješajte.
Krompir prebacite u tepsiju, pored stavite rebra pa i njih prelijte ostatkom ulja i začina iz zdjele u kojoj ste miješali krompir.
Stavite peći u rernu na 170 stepeni oko 90 minuta.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.