8.11.2023. 15:24
0
Lazanje u tavi
Kad poželite lazanje i u isti čas vam na pamet padne koliko je samo posla oko njih da se naprave, sjetite se ovog jednostavnog recepta i uživat ćete u njima mnogo češće nego što je to do sad bio slučaj.
Sastojci:

300 g faširanog junećeg mesa
300 g lazanja
100 ml paradajz sosa
150 ml povrtnog temeljca
150 g mini mozzarelle
1 luk
1 mrkva
ulje
bijeli luk u prahu
svježi bosiljak
so
biber

U većoj i dubljoj tavi na ulju prepržite sitno nasjeckan luk. Kada porumeni, dodajte faširano meso i dinstajte oko 6 minuta.

Tada dodajte narendanu mrkvu, te bijeli luk u prahu, so i biber. Nastavite dinstati par minuta.

Potom, ulijte temeljac i paradajz sos, pa smanjite vatru i krčkajte oko pola sata.

Nakon toga, u sos dodajte listove lazanja. Probajte ih što dublje gurnuti u tavu kako bi bile prekrivene sosom. Poklopite i nastavite krčkati oko 15 minuta.

Zatim, ubacite mini mozzarelle i listove svježeg bosiljka, ponovo poklopite i krčkajte još 5-10 minuta.

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.