Kad poželite lazanje i u isti čas vam na pamet padne koliko je samo posla oko njih da se naprave, sjetite se ovog jednostavnog recepta i uživat ćete u njima mnogo češće nego što je to do sad bio slučaj.
Sastojci:
300 g faširanog junećeg mesa
300 g lazanja
100 ml paradajz sosa
150 ml povrtnog temeljca
150 g mini mozzarelle
1 luk
1 mrkva
ulje
bijeli luk u prahu
svježi bosiljak
so
biber
U većoj i dubljoj tavi na ulju prepržite sitno nasjeckan luk. Kada porumeni, dodajte faširano meso i dinstajte oko 6 minuta.
Tada dodajte narendanu mrkvu, te bijeli luk u prahu, so i biber. Nastavite dinstati par minuta.
Potom, ulijte temeljac i paradajz sos, pa smanjite vatru i krčkajte oko pola sata.
Nakon toga, u sos dodajte listove lazanja. Probajte ih što dublje gurnuti u tavu kako bi bile prekrivene sosom. Poklopite i nastavite krčkati oko 15 minuta.
Zatim, ubacite mini mozzarelle i listove svježeg bosiljka, ponovo poklopite i krčkajte još 5-10 minuta.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.