9.11.2023. 13:58
0
Hadžijski ražnjići
Toliko je mesa u ovom jelu da bi se moglo zvati i meso s mesom. Paprika nije tu zbog dekoracije, već zbog svoje arome s kojom je upotpunila ovo mesno čudo.
Sastojci:

600 g junetina
250 g faširanog telećeg mesa
½ crvene paprike
1 luk
1 mrkva
so
biber
ulje

Veći komad junećeg mesa (najbolje od vrata ili buta) najprije dobro istucite čekićem za meso. Zatim ga posolite s obje strane i ostavite sa strane.

U posebnoj zdjeli pomiješajte faširanu teletinu sa sitno nasjeckanim lukom i narendanom mrkvom. Posolite i pobiberite, pa sve dobro izmiješajte. Dobivenu smjesu, potom, rukama utisnite po čitavom komadu junetine.

Na sredinu stavite trakice paprike, pa sve urolajte. Drvenim ražnjićima učvrstite roladu, a potrebno ih je ravnomjerno rasporediti sa razmakom od 1,5 cm.

Nakon toga, oštrim nožem režite roladu između ražnjića kako bi na svakom ražnjiću ostao jednak komad mesa.

Tako pripremljeno meso pržite na ulju u većoj tavi. Nakon 5-7 minuta meso okrenite na drugu stranu, smanjite vatru, poklopite i pustite da se krčka oko pola sata. Po potrebi tokom krčkanja možete dodavati po kašiku tople vode.

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.