Toliko je načina da se napravi ukusan obrok od piletine da svaki dan možete imati novo jelo. Ovo je jedan od recepata koje sigurno još niste probali, a dobit ćete sjajan ručak.
Sastojci:
600 g pilećeg filea
300 g cherry paradajza
300 g baby špinata
100 ml paradajz sosa
150 ml povrtnog temeljca
100 g parmezana
mješavina začina
biber
ulje
Pileći file izrežite na veće i deblje šnicle. Pospite ih mješavinom začina, pa ih u većoj i dubljoj tavi na jačoj vatri prepržite na ulju sa obje strane.
Kada porumene, dodajte cijele cherry paradajze, pa i njih kratko prepržite.
Tada smanjite vatru, te dodajte špinat, biber i so. Kratko dinstajte, pa ulijte paradajz sos i povrtni temeljac. Krčkajte sve 10-15 minuta.
Zatim, sve prebacite u tepsiju, ili vatrostalnu zdjelu, i pospite narendanim parmezanom. Stavite u rernu i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.