13.11.2023. 12:45
0
Pohovani krilni batačići
Pohovanje, gladnom radovanje, znao bi reći naš kuhar kada mu na red dođu jela koja se pohuju. Od pohovanih obroka teško da možete ostati gladni, a sa ovim receptom ćete u tom jelu i dodatno uživati, zbog svoje teksture ali i okusa.
Sastojci:

600 g pilećih krila 

marinada:
200 ml jogurta
1 kašika ulja
suhi peršun 
dimljena ljuta tucana paprika
bijeli luk u prahu
so
mješavina začina
biber

poh:
100 g palente
50 g oštrog brašna
20 g parmezana
bijeli luk u prahu
so

ulje za prženje

Pilećim krilma odstranite manje dijelove, neka ostanu samo „batačići“. 

U većoj zdjeli pomiješajte jogurt, ulje, suhi peršun, dimljenu ljutu tucanu papriku, bijeli luk u prahu, so, mješavinu začina i biber. Sve dobro izmiješajte, pa u smjesu uvaljajte krila i ostavite u frižider da stoji najmanje sat vremena.

U šerpici ili dubljoj tavi zagrijte veću količinu ulja (oko 300 ml), a u posebnoj zdjeli pomiješajte palentu, brašno, narendani parmezan i so.

Marinirana krila uvaljajte u smjesu od palente, pa ih pažljivo spuštajte u zagrijanu ulje. Pržite ih oko desetak minuta, odnosno dok ne porumene po vašoj želji.

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.