14.11.2023. 13:42
0
Vege sarma iz rerne
U listove kiselog kupusa šta god da smotate ne može da ne valja. Ovoga puta naš kuhar je napravio varijantu s povrćem i zapekao u rerni.
Sastojci:

1 glavica kiselog kupusa
500 g krompira
2 mrkve
1 luk
3 češnja bijelog luka
1 kašičica crvenog bibera u zrnu
so
biber

umak:
1 l vode 
1 kašika soli
1 kašičica mljevene dimljene paprike
grančica svježeg ruzmarina
1 kašičica bibera
1 kašičica mješavine začina

100 g riže okruglog zrna

Odvojite listove glavice kiselog kupusa, pa im odstranite debele i grube dijelove. Zatim, napravite nadjev.

Izrendajte krompir i mrkvu, pa im dodajte sitno nasjeckan luk i bijeli luk, te crveni biber u zrnu, so i biber. Sve dobro izmiješajte, pa tu smjesu motajte u listove kupusa.

Dobivene sarme poredajte u tepsiju ili vatrostalnu zdjelu čije ste dno prethodno prekrili rižom.

U posebnoj zdjeli pomiješajte toplu vodu sa soli, dimljenom paprikom, svježim ruzmarinom, biberom i mješavinom začina. Sa ovom tekućinom prelijte sarme tako da ih prekrije. Ostatak tečnosti ostavite sa strane.

Sarme stavite peći u rernu na 160 stepeni oko 1 sat, a povremeno ih polijevajte ostatkom tekućine.

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.