Otkošteni karabatak se pokazao kao sjajna zamjena za pileći file koji je mnogo popularniji i skuplji. To nam je potvrdio i ovaj recept za jelo koje smo nazvali Piletino bulgur.
Sastojci:
250 g otkoštenog karabatka
150 g miksa gljiva (šampinjojni, bukovače)
200 g graška iz konzerve
100 g bulgura
maslinovo ulje
mješavina začina
so
biber
Pileći karabatak bez kosti izrežite na zalogaje, pa ga prepržite u maslinovom ulju na jačoj vatri. Kada meso porumeni, dodajte krupno narezane gljive. Pospite sve mješavinom začina, pa nastavite pržiti 5-7 minuta. Skinite s vatre i ostavite sa strane.
U posebnoj tavi zagrijte ulje, pa dodajte ocijeđeni grašak iz konzerve i kratko ga prepržite. Potom, dodajte bulgur, posolite i pobiberite po želji, te prelijte sa 400 ml tople vode. Smanjite vatru i kuhajte oko desetak minuta, odnosno dok bulgur ne upiju svu tečnost.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.