21.11.2023. 15:55
0
Piletino bulgur
Otkošteni karabatak se pokazao kao sjajna zamjena za pileći file koji je mnogo popularniji i skuplji. To nam je potvrdio i ovaj recept za jelo koje smo nazvali Piletino bulgur.
Sastojci:

250 g otkoštenog karabatka
150 g miksa gljiva (šampinjojni, bukovače)
200 g graška iz konzerve
100 g bulgura
maslinovo ulje
mješavina začina
so
biber

Pileći karabatak bez kosti izrežite na zalogaje, pa ga prepržite u maslinovom ulju na jačoj vatri. Kada meso porumeni, dodajte krupno narezane gljive. Pospite sve mješavinom začina, pa nastavite pržiti 5-7 minuta. Skinite s vatre i ostavite sa strane.

U posebnoj tavi zagrijte ulje, pa dodajte ocijeđeni grašak iz konzerve i kratko ga prepržite. Potom, dodajte bulgur, posolite i pobiberite po želji, te prelijte sa 400 ml tople vode. Smanjite vatru i kuhajte oko desetak minuta, odnosno dok bulgur ne upiju svu tečnost.

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.