Čorbe od ribe su tako ukusne, a priprema je brza i jednostavna. Ova od bakalara je odlična, a dodatno smo je „pojačali“ jajima.
Sastojci:
400 g filea bakalara
400 g miksa povrća za supu (smrznutog)
1 luk
ulje
biber
so
svježi peršun
50 g putera
2 jaja
U većoj šerpi zagrijte ulje, pa prepržite sitno nasjeckan luk. Potom, dodajte file bakalara pa i njega prepržite.
Dodajte, zatim, povrće za supu, so i biber, te dinstajte oko 5 minuta. Tada prelijte sve sa 1 litar tople vode, pospite sitno nasjeckanim svježim peršunom, smanjite vatru i kuhajte oko pola sata.
Pred kraj kuhanja, u posebnoj tavi, na puteru ispržite jaja, pa ih rasporedite direktno u tanjire sa supom.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.