13.12.2023. 12:28
0
Cannelloni šampioni
Kaneloni nisu vrsta tjestenine koja se priprema često, ali kada se već odlučite za nju, onda je ovo recept s kojim teško da možete pogriješiti. Sjajna kombinacija mesa, paradajz umaka i sira!
Sastojci:

500 g faširane teletine
500 g cannellona
150 g mini mozzarelle
200 ml paradajz sosa
100 g parmezana
1 luk
biber
so
suhi peršun

U veću zdjelu dodajte faširano meso, sitno nasjeckan luk, te biber, so i suhi peršun, pa sve dobro izmiješajte. Dobivenu smjesu prebacite u slastičarsku kesu ili u kesu za zamrzivač kojoj ćete na jednom kraju izrezati rupu kako bi ste mogli istisnuti nadjev od mesa.

U svaki kanelon stavite po jednu mini mozzarellu i probajte je pozicionirati na sredinu, a potom sa svake strane utisnite nadjev iz kesice. Tako uradite sa svakim kanelonom i redajte ih u tepsiju ili kalup jedan uz drugi. 

Sve prelijte paradajz sosom, oko kanelona poredajte ostatak mozzarelle i pospite narendanim parmezanom.

Stavite u rernu na 180 stepeni i pecite oko pola sata.

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.