Kaneloni nisu vrsta tjestenine koja se priprema često, ali kada se već odlučite za nju, onda je ovo recept s kojim teško da možete pogriješiti. Sjajna kombinacija mesa, paradajz umaka i sira!
Sastojci:
500 g faširane teletine
500 g cannellona
150 g mini mozzarelle
200 ml paradajz sosa
100 g parmezana
1 luk
biber
so
suhi peršun
U veću zdjelu dodajte faširano meso, sitno nasjeckan luk, te biber, so i suhi peršun, pa sve dobro izmiješajte. Dobivenu smjesu prebacite u slastičarsku kesu ili u kesu za zamrzivač kojoj ćete na jednom kraju izrezati rupu kako bi ste mogli istisnuti nadjev od mesa.
U svaki kanelon stavite po jednu mini mozzarellu i probajte je pozicionirati na sredinu, a potom sa svake strane utisnite nadjev iz kesice. Tako uradite sa svakim kanelonom i redajte ih u tepsiju ili kalup jedan uz drugi.
Sve prelijte paradajz sosom, oko kanelona poredajte ostatak mozzarelle i pospite narendanim parmezanom.
Stavite u rernu na 180 stepeni i pecite oko pola sata.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.