7.7.2016. 17:34
0
Aplikacija Snapchat se drastično mijenja, korisnici nezadovoljni
Snapchat je predstavio novu opciju "Memories" koja bi mogla drastično promijeniti način na koji aplikacija funkcionira.

Dosad su se snapovi mogli uploadati samo u stvarnom vremenu, a pohranjivati isključivo screenshotom kamere telefona, a upravo to je izdvajalo aplikaciju iz mora sličnih proizvoda.

No, toj je eri, nažalost, stigao kraj. Nova opcija omogućit će pohranu slika u aplikaciju, kao i uploadanje starih slika u nove priče. 

Mnogi smatraju kako je time uništeno temeljno načelo koje je aplikaciju činilo posebnom i voljenom - spontanost.

Sve što se ikad na njoj odvijalo činilo se stvarno i autentično, a sad bi se mogla pretvoriti u novi Instagram ili Facebook. Na Snapchatu niko ne želi vidjeti editiranu fotografiju iz Španije od prije tri mjeseca jer za to već postoje brojne druge društvene mreže.

Razlog za uvođenje nove opcije ipak je poprilično očit. Naime, mogućnost da se uploada više sadržaja otvara više prostora za reklame, a to je samo nastavak pohlepne politike koja je u kompaniju počela prodirati još prije tri godine kad su počeli replayeve prodavati po jedan dolar.

Kako će se nova opcija odraziti na korisnike tek je za vidjeti, no teško se oteti dojmu da "snapanje" nikad neće biti isto. 

(Anesa Agović / Index.hr)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.