13.9.2016. 16:06
0
Zbog Note 7 padaju dionice Samsunga
Dionice najvećeg svjetskog proizvođača pametnih telefona Samsung pale su sedam odsto nakon što je kompanija upozorila vlasnike telefona Galaxy Note 7 da prestanu koristiti te uređaje zbog zabrinutosti da bi se mogli zapaliti tokom punjenja baterije.

Samsungov poziv kupcima da što prije zamijene svoje uređaje Note 7, uslijedio je nakon upozorenja aviokompanija da ti uređaji ne bi trebalo da se koriste u avionima.

Bujica negativnih novinskih napisa povećala je zabrinutost investitora da bi taj debakl mogao naškoditi Samsungovoj reputaciji. Ta kompanija je već izgubila priliku da nadmaši svog najvećeg konkurenta Apple, koji je prošle sedmice predstavio svoj iPhone 7.

Samsung je prije deset dana objavio da prestaje s prodajom uređaja Note 7 i da povlači oko 2,5 miliona uređaja širom svijeta. Upozorenja na prestanak korištenja tih uređaja u avionima i na drugim mjestim pojavila su se krajem prošle sedmice.

Prema tvrdnjama analitičara, gubici zbog povlačenja tih uređaja se procjenjuju u stotinama miliona USD. Međutim, nakon što je tržišna vrijednost te kompanije pala za više od 25 milijardi USD u manje od dvije sedmice, još veće pitanje je koliko dugo će to opadanje biti nastavljeno.

(CDM/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.