1.10.2016. 22:22
0
Nakon 14 godina: BlackBerry više neće proizvoditi telefone
FOTO: Ilustracija
Kompanija BlackBerry iz Kanade, poznata po inovativnim tehnologijama za mobilne telefone, planira da prekine proizvodnju pametnih telefona nakon 14 godina, prenosi BBC.

BlackBerry namjerava da partnerima licencira proizvodnju telefona pod njegovim brendom, dok će se sama kompanija fokusirati na poslovanje sa softverom.

Izvršni direktor BlackBerryja John Chen vjeruje da je to najbolji način za profit u poslovanju s uređajima.

Kako je dodao, rashodi BlackBerry-ja će se smanjiti uklanjanjem troškova za inventar i smanjenjem broja zaposlenih.

Kao jedan od lidera na tržištu, kompanija se borila i željela je da bude u korak s proizvođačima modernih telefona kao što su Apple i Samsung.

BlackBerry sada drži mali dio tržišta pametnih telefona u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). U drugom kvartalu je prodao blizu 400.000 pametnih telefona, dok je Apple prodao čak 40 miliona.


(Anesa Agović / CDM)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.