12.5.2016. 15:24
0
Armenija će biti izbačena sa Eurosonga zbog sporne zastave sa kojom se slikala njihova predstavnica
Armenska javna televizija će biti kažnjena jer je pjevačica Iveta Mukuchyan mahala zastavom oblasti Nagorno-Karabahtokom tokom prve polufinalne noći na Eurosongu.

Piše: Haris Ahbabović

Zvaničnici Eurosonga osudili su danas takmičarku Armenije koja je tokom svog nastupa na takmičenju u Stokholmu mahala zastavom sporne azerbejdžanske oblasti Nagorno-Karabah.

Oblast Nagorno-Karabah većinski naseljena Armenima u sastavu je Azerbejdžana, ali je pod kontrolom armenskih separatista. Evropska radiodifuzna unija (EBU), koja je organizator Eurosonga, danas je nazvala ovaj incident "ozbiljnim kršenjem" njene zabrane svih političkih poruka na takmičenju.

EBU je navela da će armenska javna televizija biti kažnjena, a kasnije će biti objavljeno o kojoj se kazni radi.

Iako se Armenija plasirala u finale, bit će izgleda diskvalifikovana zbog ove zastave.

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.