9.7.2016. 22:34
0
Damir Imamović nakon osam godina održao koncert u Banja Luci
Poznati sarajevski interpretator sevdaha, Damir Imamović, večeras je nakon osam godina održao koncert u Banjaluci, javlja Anadolu Agency (AA).

U pitanju je benefit koncert za prikupljanje sredstava za Banjalučki socijalni centar (BASOC) koji se bavi politikama i kulturom sjećanja, radničkim pitanjima i socijalnom pravdom i feminizmom, kolektivizirajući krize i borbe kroz kritički angažman i politiku jednakosti za sve na evropskoj periferiji.

Ulaznice nisu naplaćivane, ali su prikupljani dobrovoljni prilozi za BASOC. 

Koncerd je održan u dvorištu kuće koju trenutno koristi i renovira BASOC i koja je starija od 200 godina i u vlasništvu je porodice Ćejvan. 

"Drago mi je da sam u ovom predivnom prostoru, koji će, nadam se, biti još divniji. Povod je nešto što je vrlo važno, danas možda i najvažnije a to je društveni aktivizam, da se skupi novac da BASOC može da uradi nešto s ovog prostora i da ovo postane okupljalište mladih ljudi i jedno ovako fino slobodarsko mjesto", izjavio je Damir Imamović. 

Održao je solo koncert, a između ostalih izveo je i nekoliko pjesama s novog albuma. 

"Ovdje sam došao kao neka vrsta što bi rekli maksuzije prije turneje s bendom, zato što mi je bilo važno da na poziv Danijele Majstorović i ekipe iz BASOC-a uradim ovaj koncert", kazao je on i izrazio zadovoljstvo što je s novim albumom dosad najviše uspio na intenracionalnoj sceni. 

U okviru svoga dvodnevnog gostovanja u BASOC-u, Damir Imamović će sutra održati i radionicu "SevdahLab" - putujuću laboratoriju sevdaha, s posebno osmišljenom temom "Banjalučke pjesme". 

(Anadolu Agency)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.