22.11.2016. 12:52
0
Novi singl i spot DUM DUM benda
Zvanično je objavljen spot za pjesmu “ Katarza” u izvedbi DUM DUM band - a.
Ovim novim singlom sa kojim su se predstavili na ovogodišnjem New Wave Music Festival- u i osvojili prvo mjesto ujedno i najavljuju novi album na kojem već polako rade. 

''Jako smo ponosni našim prvim autorskim djelom. Pjesma ''Katarza'' upravo pokazuje naš rad i trud, a ponajviše stil u kojem pronalazimo sebe.'', istakao je vokalovog benda Jasmin Fajić.  

Band DUM DUM osnovan je prije dvije godine od iskusnih muzičara iz svih krajeva Bosne i Hercegovine a sačinjavaju ga: Jasmin Fajić – gitara/vokal, Adnan Hadžić – bubanj/back vokal, Kenan Glavinić – klavijature/back vocal i Emir Lihić – bas gitara. 

U dosadašnjem radu svirali su kako po Sarajevskim klubovima, tako i u drugim gradovima BiH, a autorski rad je nešto na šta se stavlja poseban akcenat u ovom bandu, tako da su u fazi snimanja albuma. 

Ovo je prva pjesma  za koju muziku , tekst i aranžman potpisuje Jasmin Fajić – Faja. 
Pjesma je snimana u dva studija, a to su STUDIO ''POGON''  u kojem je sniman bubanj, te u  studiju ''AMADEUS'' Marina Meštrovića u kojem su snimljeni vokali, ostali instrumenti, te je urađen mix i mastering.  

Video, čiji je autor Damir Bašić , je sniman u studiju „BOSNATON“ Amara Jažića.  
 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.