25.11.2021. 16:16
0
Ovo je najbolja pjesma svih vremena: Izvodi je pjevač za kojeg vjerovatno niste čuli
Pjesma Blinding Lights koju izvodi The Weeknd trenutno se nalazi na prvom mjestu Billboardove ljestvice 100 najboljih pjesama svih vremena.
Muzičar je početkom 2020. godine objavio spot za ovu pjesmu, a do sada je na YouTubeu pregledan više od 500 miliiona puta. Samo dva mjeseca nakon što je pjesma izašla, bila je u top 100 pjesama Billboardove ljestvice. 


- Mislim da još nisam ovoga ni svjestan. Trudim se ne misliti toliko o tome. Samo cijenim svoje blagoslove i zahvalan sam - rekao je The Weeknd za strane medije. 


Muzičara je pohvalio Monte Lipman, izvršni direktor Republic Recordsa.

- Otkako sam upoznao Abela, bilo mi je jasno da je predodređen za svjetsku slavu. Blinding lights je postala jedna od onih pjesama koje utječu na emocije ljudi diljem svijeta- rekao je. 
Na drugom mjestu Billboardove ljestvice najboljih 100 pjesama svih vremena našla se pjesma The Twist pjevača Chubbyja Checkera. U prvih 10 na listi su se našle i pjesme Smooth (Santana feat. Rob Thomas), Mack the Knife (Bobby Darin) Uptown Funk (Mark Ronson feat. Bruno Mars), How Do I Live (LeAnn Rimes), Party Rock Anthem (LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock), I Gotta Feeling (The Black Eyed Peas),  Macarena Bayside Boys Mix), Shape of You (Ed Sheeran).


Ko je The Weeknd?

The Weeknd, pravog imena Abel Makkonen Tesfaye, kanadski je pjevač, tekstopisac i producent. Svoju karijeru započeo je 2008. godine, a trenutno je jedan od najpopularnijih i najuspješnijih umjetnika.

Godine 2013. objavio je svoj prvi studijski album Kiss Land. Njegov drugi album, Beauty Behind the Madness, postao je njegov prvi broj jedan album na Billboard 200 ljestvici.


U septembru 2016. izdao je treći album Starboy, koji je objavio istovremeno s izdavanjem singla Starboy, koji je također dostigao broj jedan na Billboard Hot 100. U ožujku 2020. objavio je četvrti studijski album After Hours.

Inače, The Weeknd je početkom 2021. godine nastupio na Super Bowlu. Uz pratnju plesača izveo je niz svojih uspješnica, među kojima je bila i pjesma Blinding Lights. Ovaj pjevač nije želio da ga organizatori Super Bowla plate za njegov nastup te je sam uložio nevjerojatnih sedam miliona američkih dolara u 13 minuta svog performansa.


- Pjevači su spremni nastupati besplatno, pa čak i subvencionirati troškove proizvodnje putem svoje izdavačke kuće ili promotora koncerata. Čak i najveća imena moraju se neprestano promovirati. Show na poluvremenu Super Bowla idealna je prilika za to- objasnio je tada ovakvu odluku Marc Ganis, predsjednik konsultantske tvrtke Sportscorp.


(Index.hr)
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.